miercuri, 23 martie 2016

Noi strategii ale feminismului. Principiile noului feminism

Sufragetele au recunoscut ca a fost o eroare ca feministele nu au mers mai departe cu revendicarile. Sunt de acord cu ele. Desi in fiecare zi ar trebui sa multumim feministelor pentru ceea ce au facut pentru femei, cat de multa demnitate au adus in vietile noastre, trebuie sa recunoastem ca totul e foarte la inceput. Ar trebui in fiecare oras un monument inchinat miscarii feministe, dar si unor feministe, dar feminismul are extrem de multe de facut. Eliberarea e abia la inceput. Se poate spune ca femeile nu au scos decat nasul din pestera, mai au mult pana sa zboare. Traim inca in patriarhat. Si de cele mai multe ori, de fapt intotdeauna, cele mai multe, de fapt toate femeile nu inteleg ce inseamna aceasta. De fapt nici cele mai indraznete feministe nu inteleg cum ar fi viata lor inafara patriarhatului, cum ar arata libertatea lor, dar si a lumii intregi inafara acestui sistem criminal. Eliberarea de patriarhat inseamna o noua treapta a evolutiei, ar fi o revolutie spirituala reala, eliberarea de animalitatea relatiilor de ierarhie, bazate pe violenta si teama de violenta. Supraomul lui Nietzsche e in primul rand femeie. O femeie cum inca femeile nu isi poate imagina azi. 
Un filosof patriarhal (si ce filosof clasic sau mai putin clasic nu e patriarhal) spunea ca femeile nu pot fi buni filosofi pentru ca stiu de ce au venit pe lume: adica sa aiba un copil. In primul rand, de ce ar fi bune femeile in patriarhat? Sa nasca. Alta calitate, alt scop nu li se recunoaste. Pe cand barbatii sunt liberi sa caute. Dar lucrurile sunt exact invers. Femeile au un scop inerent: sa se elibereze. Ele au mereu pentru ce lupta: pentru libertatea si propria descoperire. Asta ar trebui sa le faca buni filosofi, fiind mereu in explorare, incercand sa afle cine sunt, cum ar fi, ce ar simti daca ar fi libere. Barbatii in schimb au dovedit ce pot. Femeile inca nu stiu. 
Dar ceea ce reprosez feminismului, si ceea ce cred ca e imperios necesar sa se intample, ar fi schimbarea atitudinii feminismelor. In primul rand, ar trebui sa inceteze sa mai vorbeasca despre egalitate, ci despre eliminarea patriarhatului.
In al doilea rand, ar trebui sa nu mai incerce sa arate ca pot si ele ce pot barbatii, ca au acelasi potential. Nu e adevarat. Inafara de violenta si ejaculare, pot mult mai mult. Barbatul nu mai trebuie sa fie considerat etalon, femeile trebuie sa se raporteze la ele insele, Si sa se creada superioare. E absolut oribil ca femeile, foarte multe, au complexe fata de barbati. Nu, femeile trebuie sa se raporteze la ele insele si la propria superioritate morala, intelectuala, afectiva. De ce dovezi avem nevoie in sprijinul superioritatii femeilor? Se vede din primii ani de scoala; femeile nu sunt violente, invata mai usor, sunt capabile de comportamente mai complexe. Singura diferenta pe care barbatii umanisti, iluministi au trecut-o cu vederea a fost cea dintre sexe. Egalitatea oamenilor in functie de rasa, clasa sociala, etc a fost mult trambitata. Dar o singura inegalitate a fost acceptata. Foarte bine, feministele vor tine seama de ea. Si o vor duce mai departe. Femeile nu sunt ca barbatii, sunt superioare lor. William Golding, laureat al premiul Nobel pentru literatura, a spus acest lucru. Am mai fost si alti barbati, putini, inca din Antichitate, care au observat asta. 
Frustrarea reproducerii care intervine in adolescenta din cauza patriarhatului face femeile nesigure, invidioase, rele. Pentru ca reproducerea, comportamentul sexual la femeile din patriarhat e foarte complicat, plin de restrictii. Atunci incepe de fapt discriminarea unei femei, primele lovituri dure ale patriarhatului. Animalele care nu sunt lasate sa se reproduca devin violente. La fel si femeile, care sunt supuse unor ritualuri extrem de complicate, torturate psihic, atunci cand devin mature sexual. Sexul devine o pedeapsa pentru ele. De la slut shaming, eforturile pentru frumusete, cum spunea Dworkin, corvoada heterosexuala, frica de sarcina si alte cerinte inumane fac femeile sa piarda din increderea in ele si sa simta competitia. Probabil lumea ar fi condusa de femei, daca femeile nu ar trece prin adolescenta. Nu vorbesc de societatile foarte patriarhale, ci chiar de cele occidentale. E o crima de nedescris tot ce li se intampla femeilor in adolescenta, dar si dupa aceea.. Patriarhatul e o crima. Dar ca oamenii inteligenti sa accepte sexualitatea discriminatorie, deformata, cu toate acele ritualuri oribile, e inacceptabil, injust, condamnabil. Dar femeile trebuie sa-si aminteaca faptul ca ele sunt mai bune decat barbatii si pot mai mult decat ei. 
In al treilea rand, femeile si barbatii sunt in razboi, Feminismul nu trebuie sa satisfaca barbatii. Ei au de partea lor un sistem criminal, patriarhatul, care numai cinstit nu joaca. E un sistem pe baza carora se creaza toate organizatiile criminale din lume. Patriarhatul e formula pe care ele o adapteaza. Daesh, orice organizatie terorista, statele mai mult sau mai putin criminale. Cand ai un inamic criminal nu lupti cu manusi. O opozitie, dura, cu propriile protectionisme, propriile institutii, s-ar putea opune eficient patriarhatului. Femeile trebuie sa aiba propriile forme de protectie sociala, de ajutor reciproc, partide etc. Propriile comunitati conduse de ele, unde barbatii, sau mai ales puterea lor sa fie exclusa.
Sigur, o noua revolutie sexuala e necesara, e eliberarii sexuale reale a femeilor, cu deconstruirea si reconstruirea relatiilor sexuale. Repet, fara ca institutiile sa se bazeze pe necesitatile sexuale, economice si sociale ale femeilor, nu ale barbatilor, nu se poate vorbi de eliberare. Ce egalitate, ce eliberare poate fi cand femeile se angajeaza in relatii heterosexuale unde sunt dorite ca obiecte sexuale, accesorii sociale si servitoare, utere si bone?
De aici o intreaga cultura feminista ar putea sa apara, cu propria economie, propriul progres. In folosul femeilor.  
Principiile noului feminism radical, ofensiv ar fi:
1. Raportarea la femei cu constientizarea superioritatii femeilor
2. Revolutia sexuala a femeilor
3. Recunoasterea razboiului sexelor, barbatii fiind cu patriarhatul de partea lor.
4. Crearea unei culturi a femeilor, materiala si spirituala, cu institutii si organizatii politice feministe. 
Toate aceste idei sunt feministe radicale. Institutiile, organizatiile pe baze feministe ar trebui sa fie in primul rand in beneficiul femeilor care refuza patriarhatul. Ca nu au de ales e una, dar daca li se ofera de ales, si aleg patriarhatul, e treaba lor. Am vazut recent un poster in care se spunea ca nu e anti-feminist sa te machezi, sa faci prostitutie, sa vrei sa fii caznica etc. E anti-feminist sa condamni femeile pentru asta. Da? Pai atunci nu e antifeminist nici sa vorbesti de rau de femeile care considera ca feminismul e o prostie, care s-au opus dreptului de vot pentru femei, care sunt aliatele patriarhatului in fiecare zi, unindu-se cu exponentii lui contra feministelor. Nu, feminismul este despre femei, dar contra patriarhatului. Nu eliberam pe nimeni fortat, mai ales daca ne saboteaza. Patriaratul nu face cadouri femeilor, din contra, le exploateaza. Feministele, chiar daca nu au avut parghiile in mana, le-au facut cadouri de nepretuit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Urmareste-ma prin e-mail:

Despre mine

Am absolvit o facultate tehnica, am ceva experienta in mass media.

Tags

feminism patriarhat Andrea Dworkin Freud Ilinca Bernea Epopeea lui Ghilgamesh patriahat sclavie Alexis de Tocqueville Betty Friedan Elisabeth Badinter Franta Jared Diamond Mary Wollstonecraft Romania Rosalind Miles avort comunism feminism radical sexism 7000 ani Afghanistan Africa Arabia Saudita Atena Ayaan Hirsi Ali Biblia Cordelia Fine Dworkin India Miroiu Simone de Beauvoir discriminarea femeilor femei patriarhale fericire heterosexualitate legalizarea prostitutiei matriarhat misoginism prostitutie revolutie sexualitate 8 martie Aung San Suu Kyi Ayan Hirsi Ali Balzac Bete Davis Bourdieu China Corinne Hoffmann Elena Udrea Eva Hillary Clinton Hitler Intercourse Iran Islam Jenny Nordberg Legende Androgine Lenin Leo Frebonius Libia Mad Men Madonna Martin Luther King Mesopotamia Mihaela Miroiu Nietzsche Pearl Buck Spinoza Stalin The femine mystique Virginia Woolf Woman Hating Wuthering Heights clitoris corvoada heterosexuala democratie eurocentrism femei femei de dreapta feudalism lesbianism mutilare genitala neoliberalism politica porneia relatii roluri de gen sclavagism societati matriliniare sociobiologia trans transexualitate viol #metoo 50 shades of Grey Adrian Popovici Afganistan Alain Delon Alan Clement Albert Einstein Alegeri prezidentiale Alexandra Kolontai. Balzac Alexandre Dumas Alice Schwartzer Amita Bose Amos Oz Anamaria Prodan Anatolia Andrea Dowrkin Angelina Jolie Ann Fausto-Sterling Assad AudreyTautou Aurora Liiceanu Austin Powers Badea Becali Belgia Beyonce Bible Blestemul de a fi femeie Brad Pitt Brave New World Brazilia Burma CNA Capcana sexelor Capturing Mary Catavencu Cato Cenorhaditis Charlotte Bronte Christopher Lambert Cipolla Ciutacu Clive Owen. Iris Murdoch Cluj Coran Creierul masculin D. W. Winnicott DSK Dama cu camelii Darwin Dawkins Democratia in America Desmond Morris Diana Diana Russell Die weisse Massai Dimitrov Dobrovolschi Donald Trump. Hillary Clinton Donna Haraway Dr. Quinn Dracon Edward Wilson Egipt Elena Ceausescu Elena Lupescu Emile Zola Emily Bronte Engels Europa Fabio Geda Faust Feminine Mistique Fetele ascunse din Kabul Flash dance Flora Tristan François Mauriac Gabriela Firea Gellhorn Gervaise Ghilgamesh Gigi Ghinea Gillian Flynn Glen Close Goethe Gone girl Grecia Guardians of Time Hadrian Hallmark Hamurabi Harald Eia Hariclea Darclee Harper Lee Harriet Taylor Hatsepsut Hecate Heide Gottner-Abendroth Hemingway Holly Hunter ISIS Ierusalim Imperiul Roman Indragostita de un Masai Iris Murdoch Irlanda Islamic or Christian feminism Israel Jenney Nordberg Jennifer Aniston Jennifer Fox John Stuart Mill Judith Butler Jullianne Moore Kadare Kate Middleton Kate Miett Khalida Messaaoudi-Toumi LGBT Lacan Lars von Trier Lev Tolstoy Liban Liberace Lorenz Louann Brizendine Luce Irigaray Madalina Manole Makarenko Marc Ferro Margaret Mead Margineanu Marie de Gourany Marx Maserati Matt Damon Mazare Merckel Michael Douglas Mihalea Miroiu Mileva Maric Miss Platnum Moartea Neagra Mohammed Moldova Montaigne Mormoni Mosuo Mustafa Kemal NIKK Napoleon Nasser. Fratii Musulmani Nicolae Ceausescu Nicole Kidman Nimfomana Ninon de L'Enclois Nixon Noam Chomsky Noua Dreapta Numele trandafirului Obama Occident Olimpia Pahlavi Pakistan Palestina Papa Percile Pericle Pericle. Phryne Picasso. Pierre Bourdieu Plutarh Poul Anderson Praxiteles Prigoana Promisiunea Qatar R.I. Moore Ramita Narvai Razboiul impotriva tacerii Remus Cernea Revolutia Franceza Robert Flaceliere Roberta Anastase Roberto Angela Rolls Roma Romania Culturala Rosamund Pike Rosi Braidotti Rousseau SUA Saddam Santorum Sapho Sex and the city Sfantul Valentin Sharon Stone Sheila Jeffreys Shivani Singh Shulamith Firestone Sila Silija Simon Signoret Simona Tache Siria Sojourner Truth Sonata Kreutzer Spania Sparta Spartacus Stephanie Coontz Straina Teheneran Tennessee Williams Thatcher The first European Revolution Thérèse Desqueyroux Tim Robbins Totul despre Eva Traian Traian Basescu UK URSS Umberto Eco Un tramvai numit dorinta Valentine's Day Valerie Solanas Vaslui Venus Virginia Wolf Viviana Hurtada Vlad Muresan William William Golding Wollstonecraft Working girl Y abolire acamdemie feminista radicala. afaceri feministe agresor alegeri alegeri SUA 2016 animal social antropologie arieni asigurari medicale autoritate bacha posh bacterii baieti rai bande de cartier barbatul roman blog boala mentala bonobo burqa butch calitati umane speciale caractere etnice carte cautarea fericirii cimpanzeu ciocnirea civilizatiilor cis clasism colonialism comportament sexual condus masina conspicuos consumption constiinta contraceptie copilul unic crestinism criza masculinitatii cromozom X cultura occidentala cultura prostiei curva dictaturi die Fremde dioicitate discreditarea feminismului dominatia masculina drepturi civile drepturile femeilor ecograf educatie educatie sexuala eliberarea sexuala epatarea esentialism etrusci f emininism familia familie familie matriarhala familie patriarhala familie traditionala fascism femei emancipate femei in feminism femeie moderna femicid feminin femininsm feminism al diferentei feminism room-service feminism. munca domestica frigurile galbene frumusete fundamentalisti darwinisti gen gen gramatical hemafroditism heterosexualite hidra de apa dulce hijab homosexualitate human rights imbatranire imbecili incorectitudine politica inginerie invidie istorie lamentare legalizarea drogurilor legalizarea traficului de arme legalizarea traficului de organe legea sanatatii lesbianism politic liberalism mafia patriarhala mama ideala manifest feminist manifestatie spontana marea cultura marsul panaramelor marxism masculin masculiniate menopauza mijloace contraceptive minciuni minoritate minoritati monoteism musulmani necredincioasa nefericire neutru nunta de aur oi operatii estetice orgasm orgasmul vaginal pacat partid feminist radical pasiune romantica patriarahat patriarchy patriarhale pilula contraceptiva pornografie prejudecati patriarhale primavara araba printese pro-life protozoare psihanaliza psiholog psihologie psihoterapie feminista pudoare putere rasism refulare regina Victoria relatii heterosexuale relatii reusite relatii romantice relativism cultural religiile abrahamice reviste pentru femei roman rusine sacrificii sclavi sclavia femeilor scorpie sex sindromul Stockholm sinucidere situatia femeilor societate societate civila societati "male dominated" sociobiology stereotipuri de gen studii submisivitate talibani tarfa tari arabe testul Bechdel the caged virgin transsexualitte umbra utopii valorizarea femeii valul islamic viagra pentru femei vietii si relatii nonpatriarhale violenta domestica violenta. virginitate vot universal ziua fetei

Video of the Day

Contacteaza-ma:

Nume

E-mail *

Mesaj *