joi, 26 februarie 2015

Totul despre sex

Imi aduc aminte de un serial "Doctor Quinn, medicine woman". La un moment dat, un pusti preadolescent voia sa stie lucruri inedite despre femei. Ce e cu ele, ce le face deosebite de barbati? Cand ajunge la proprietarul bordelului, acesta, un betiv imoral, vulgar si slinos, ii zambeste atoatestiutor, si ii spune: "Ai vazut vreo femeie goala?" Chiar si pentru pusti, asa ceva nu era un secret. "Atata stiu si eu!" marturiseste pestele orasului.
Intr-un fel sau altul, cam asa suntem toti, ca pestele dintr-un orasel american din secolul al XIX-lea. Nu stim mare lucru despre sex, despre relatii, chiar daca ne numim sexologi sau terapeuti de cuplu. Si aici nu e vorba doar de fiziologie, Desi daca ne gandim ca mecanismul erectiei, cu inundarea cu sange a unor vase, mediata nervos, este cunoscut abia din anii '90, cand un cercetator si-a provocat singur o erectie cu substante psihotrope la o conferinta, se vede cat de putin stim. Date anatomice mai detaliate despre clitoris sunt inca si mai recente.
Problema e ca ne scaldam in minciuna. Si aici nu e vorba doar de legende absurde, ca acelea in care vrajitorele erau arse pe rug pentru ca au vazut penisul diavolului. Sau despre sexualitatea incredibila a oamenilor din alte culturi si grupuri etnice, cum ar fi evreii, considerati obsedati sexual si promiscui, sau africanii extrem de dotati si violatori inraiti. Mintim si despre noi insine, despre oricine, despre sex si relatii.
Sexul vinde, se spune. Sexul e exagerat, supralicitat, se creaza rolurile de gen, exagerbate uneori de media, in scop comercial, exploatate de patriarhat. Diferentele dintre sexe, cel mai adesea ireale, sunt exagerate, se creaza stereotipuri care nu au cel mai adesea, nicio legatura cu realitatea. Toti oamenii sunt incadrati intr-unul dintre cele doua sexe, pentru ca, asa cum spune Ann Fausto-Sterling, bioloaga, autoarea cartii "Sexying the body", societatea are nevoie de doua sexe, pentru economie, justitie, roluri sociale. Pe altarul acestei necesitati sunt sacrificati copiii intersex (adica hermafroditi), mutilati genital inainte de a alege ei, tratati cu hormoni apoi, cu succes cel putin indoielnic de a li se crea o identitate sexuala, dar in mod sigur probleme de sanatate si psihologice.
Miscarea transgender (transsexualii) reprezinta o alta fateta a acestei viziuni inguste a sexului si sexualitatii. Sistemul medical profita de dualitatea sexelor, iar unii dintre transgenderi sunt "ajutati" de terapeuti "sa-si descopere" identitatea sexuala in copilarie. Adica li se servesc niste roluri de gen rigide, nerealiste, iar ei nu se pot adapta unor cerinte absurde, probabil mai au si alte probleme de adaptare la lumea halucinanta din jurul lor, si gata, evrika, descopera sursa tuturor problemelor lor. Fara discutie, oameni transsexuali, transgender exista de cand lumea, alte culturi, unele traditionale, de vanatori-culegatori, altele antice, cum ar fi unele din India, recunosc existenta acestor oameni, desi nu si drepturile egale pentru ei. Viziunea despre sex a acestor culturi e uneori mai complexa si mai realista decat a noastra. Sigur ca exista si lesbiene, si homosexuali, au existat dintotdeauna, dar nu sunt numai ei "deviatia" (urasc acest cuvant) de la norma celor doua sexe. In primul rand ea e o deviatie. Pentru ca rolurile de gen, diferite in diverse culturi si epoci, sunt sursa de stress, frustrare, neimplinire.
Insasi heterosexualitatea afisata ar fi o minciuna. Cand vad femei elegante, stralucitoare, cu barbati neatragatori, brutali, clar needucati, langa ele, te intreb oare ce au in comun cu ei. Nimic. Sunt ele atrase sexual de ei? Ce gandesc si ce simt cand fac sex cu ei?
Daca admitem ca o femeie are nevoie de stimuli vizuali mai puternici decat un barbat ca sa se excite sexual, in mod clar acei barbati nu reusesc acest lucru, ci contrariul. Poate de aceea telenovele, are abunda in barbati atragatori, au atata succes. Pe de alta parte, cultura nu incurajeaza frumusetea masculina, deci practic femeile sunt condamnate la a nu fi excitate si satisfacute sexual de partenerii lor. Acest lucru pare logic luand in seama datele de mai sus. Imi aduc aminte de raspunsul unei pictorite cand am intrebat-o de ce nu il picteaza pe sotul ei. A spus ca barbatii nu sunt atragatori, nu sunt frumosi, nu ii trezesc sentimente estetice. Stai, si atunci de ce te-ai maritat?
Revenind, ce gandesc si simt femeile cand fac sex cu barbatii lor, neatragatori pentru ele? Repulsie? Asta explica unele dureri de cap. Dar mai e o solutie, Orice poate fi erotizat, cum bine stiu feministele. Unele se opun studiului placerii sexuale feminine, preferintelor lor sexuale, din simplul motiv ca orice, inclusiv tratamentele degradante, violenta, poate fi erotizat. Femeile se pot excita la lucruri foarte ciudate, suplinind, as zice eu, lipsa de stimuli sexuali naturali de care sufera partenerii lor.
Dar mai e ceva. Barbatii ar fi, conform unor studii, cam in procent de 10%, homosexuali. Probabil difera in functie de grupul etnic, ca si intersexualitatea. Femeile sunt intr-o proportie mai mare bisexuale, daca nu lesbiene. Preferintele lor sexuale sunt mai laxe, Multe sunt heterosexuale, devin lesbiene, revin etc. Asta le face pe unele feministe radicale sa considere ca femeile pot fi toate lesbiene, daca vor. Nu as sti sa raspund la aceasta intrebare. Dar e clar ca majoritatea femeilor sunt mai atragatoare sexual decat vecinul de alaturi, cum se spune. Feministele, multe bazandu-se pe propriile experiente din adolescenta, tinerete, dar nu numai, vorbesc de faptul ca femeile sunt impinse spre heterosexualitatea care de multe ori le repugna, din motive sociale si materiale, Dar ele sunt nascute lesbiene, le place femeile, care reprezinta, cum si Freud zice, prima lor dragoste. Dar femeile nu ofera si privilegiile pe care barbatii le au in patriarhat, adica acces la bani, o viata mai facila. Ar fi interesat insa sa intrebam femeile daca ar fi bogate s-ar mai fi maritat sau ar mai ramane maritate cu partenerii lor. Oare ce procent ar raspunde afirmativ?
Si tot privind femeile elegante, stralucitoare, nu ne putem gandi la un barbat: Narcis, care privind in oglinda lacului, s-a indragostit de propriul nud. Nu cumva si narcisismul, tot o forma de lesbianism in cazul lor, e orientarea sexuala reala a multor femei? Cred ca se simt mai implinite sexual cand se privesc in oglinda decat atunci cand fac sex cu partenerii lor burtosi, parosi, transpirati.
Cam atat despre heterosexualitatea feminina. Trecem si la barbati. Nu e niciun secret interesul lor pentru femei tinere, slabe, fine, naive, submisive. Asta sa fie heterosexualitatea? Astea sa fie femeile standard? Ce au aceste femei special? Sunt accesibile, sigure. Vulnerabilitatea lor le face victime ale heterosexualitatii. Barbatul care le priveste, umile, ametite, naive sexual sau cu sexualitate pe care nu sunt stapane, se simte puternic, sigur pe propria sexualitate, de fapt pe propriul acces la acea femeie. Chiar daca acest acces inseamna nu alegerea ei, ci sclavia sau negarea propriei identitati. Barbatii alearga dupa femei tinere si frumoase (in ce fel tinere, in ce fel frumoase?) nu pentru fertilitate, cum sustin unii psihologi evolutionisti, ci pentru accesibilitate, siguranta. Pentru linistea lor. Fetitele maritate cu forta in unele culturi patriarhale nu sunt inca fertile adesea, dar sunt sigure.
Cu alte cuvinte, barbatii, poate cei mai multi, sunt niste pedofili sadici atrasi de femei neajutorate. Dominarea lor reprezinta relaxarea masculina. Si atunci putem vorbi de heterosexualitate? Astea sunt femeile standard? Da, exista si heterosexualitate masculina, Exista barbati atrasi de femei inteligente, puternice, interesante, stapane pe propria viata si sexualitate. Au existat intotdeauna. Curtezanele Antichitatii asa erau, si se spune ca erau fabulos de bogate. Acest gen de femei avea cautare chiar si dupa Renastere, are si acum, dar barbatii care le prefera si le descopera sunt rari. Dezinteresul pentru ele reflecta si factori culturi, existenta unei culturi de masa, in care nu gusturile persoanelor sofisticate, inclinate spre filosofie, sunt reprezentate cel mai bine.
Heterosexualitatea reala e semn de forta de caracter masculina. Dar in general se poate spune ca heterosexualtiatea nu exista, e un mit, un inorog alb, in cel mai bun caz, o floare foarte rara.
Sexualitatea umana e cel mai mare mister. Dar ea e orice altceva decat se spune oficial.
Majoritatea femeilor sunt in realitate narcisiste sau lesbiene, cel mult indiferente fata de sex, majoritatea barbatilor sunt niste pedofili sadici. In realitate femeile nu vor barbatii pe care ii au, nu vor sa stea cu ei, nu vor sa se marite cu ei. Daca femeile nu sunt foarte frumoase, foarte de succes, nu au acces la barbatii cu care in mod normal o femeie ar vrea sa se culce. Ci la barbatii pe care nu-i vrea nimeni. Sigur ca nici ea. Vedem bine ce preferintele au femeile cand pot alege daca ne uitam la Madonna sau alte femei bogate si libere sexual.
Totul e o farsa sociala. De ce se ascunde acest lucru? Din cauza patriarhatului. barbatii au interes ca femeile sa se marite, inclusiv cele frumoase si vulnerabile. Bau-bau-ul prostitutiei, al violentei legate de prostitutie vine tot de acolo. Femeile, chiar acum, cand au mai multe sanse de a fi independente, trebuie sa fie indreptate spre relatii clasice, monogame. Patriarhatul este sistemul care rezolva problemele economice, sociale si sexuale ale barbatilor. Barbatii au interes sa stea cu femeile, sa beneficieze de munca lor domestica, de serviciilor lor sexuale si reproductive. E ciudat ca in unele tari prostitutia e incriminata, interzisa, cand societatea patriarhala o impune femeilor in cadrul pe care il vrea ea. Feministele sunt atat de urate pentru ca stiu si spun aceste adevaruri. Pentru ca fac femeile mai scumpe, le valorizeaza. Iar devalorizarea femeilor, taierea sanselor lor la reusita personala, e cheia catre orientarea lor spre colacul de salvare (oare?) numit relatie standard monogama. Daca femeile ar realiza acest lucru, macar s-ar vinde mult mai scump, ar cere mult mai mult de la relatiile lor, in care ele isi sacrifica propria sexualitate.
Cateva date despre relatii, despre artificialitatea lor si minciunile cu care sunt mentinute exista intr-unul din linkuri, In al doilea e un articol despre clitoris, un organ minunat al placerii sexuale feminine pe care putine femei, din cauza conditiilor de mai sus, reusesc s-o descopere si s-o traiasca la potential. Clitorisul este organul inutil in patriarhat, care in unele culturi se excizeaza, tocmai pentru ca femeile sa-si piarda si aceasta urma de independenta. Dar intr-un fel sau altul, culturile patriarhale excizeaza, macar simbolic clitorisul si leaga picioarele femeilor, asa cum o faceau chinezii odinioara.

http://www.alternet.org/sex-amp-relationships/how-new-monogamy-keeping-relationships-together
http://blog.museumofsex.com/the-internal-clitoris/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Urmareste-ma prin e-mail:

Despre mine

Am absolvit o facultate tehnica, am ceva experienta in mass media.

Tags

feminism patriarhat Andrea Dworkin Freud Ilinca Bernea Epopeea lui Ghilgamesh patriahat sclavie Alexis de Tocqueville Betty Friedan Elisabeth Badinter Franta Jared Diamond Mary Wollstonecraft Romania Rosalind Miles avort comunism feminism radical sexism 7000 ani Afghanistan Africa Arabia Saudita Atena Ayaan Hirsi Ali Biblia Cordelia Fine Dworkin India Miroiu Simone de Beauvoir discriminarea femeilor femei patriarhale fericire heterosexualitate legalizarea prostitutiei matriarhat misoginism prostitutie revolutie sexualitate 8 martie Aung San Suu Kyi Ayan Hirsi Ali Balzac Bete Davis Bourdieu China Corinne Hoffmann Elena Udrea Eva Hillary Clinton Hitler Intercourse Iran Islam Jenny Nordberg Legende Androgine Lenin Leo Frebonius Libia Mad Men Madonna Martin Luther King Mesopotamia Mihaela Miroiu Nietzsche Pearl Buck Spinoza Stalin The femine mystique Virginia Woolf Woman Hating Wuthering Heights clitoris corvoada heterosexuala democratie eurocentrism femei femei de dreapta feudalism lesbianism mutilare genitala neoliberalism politica porneia relatii roluri de gen sclavagism societati matriliniare sociobiologia trans transexualitate viol #metoo 50 shades of Grey Adrian Popovici Afganistan Alain Delon Alan Clement Albert Einstein Alegeri prezidentiale Alexandra Kolontai. Balzac Alexandre Dumas Alice Schwartzer Amita Bose Amos Oz Anamaria Prodan Anatolia Andrea Dowrkin Angelina Jolie Ann Fausto-Sterling Assad AudreyTautou Aurora Liiceanu Austin Powers Badea Becali Belgia Beyonce Bible Blestemul de a fi femeie Brad Pitt Brave New World Brazilia Burma CNA Capcana sexelor Capturing Mary Catavencu Cato Cenorhaditis Charlotte Bronte Christopher Lambert Cipolla Ciutacu Clive Owen. Iris Murdoch Cluj Coran Creierul masculin D. W. Winnicott DSK Dama cu camelii Darwin Dawkins Democratia in America Desmond Morris Diana Diana Russell Die weisse Massai Dimitrov Dobrovolschi Donald Trump. Hillary Clinton Donna Haraway Dr. Quinn Dracon Edward Wilson Egipt Elena Ceausescu Elena Lupescu Emile Zola Emily Bronte Engels Europa Fabio Geda Faust Feminine Mistique Fetele ascunse din Kabul Flash dance Flora Tristan François Mauriac Gabriela Firea Gellhorn Gervaise Ghilgamesh Gigi Ghinea Gillian Flynn Glen Close Goethe Gone girl Grecia Guardians of Time Hadrian Hallmark Hamurabi Harald Eia Hariclea Darclee Harper Lee Harriet Taylor Hatsepsut Hecate Heide Gottner-Abendroth Hemingway Holly Hunter ISIS Ierusalim Imperiul Roman Indragostita de un Masai Iris Murdoch Irlanda Islamic or Christian feminism Israel Jenney Nordberg Jennifer Aniston Jennifer Fox John Stuart Mill Judith Butler Jullianne Moore Kadare Kate Middleton Kate Miett Khalida Messaaoudi-Toumi LGBT Lacan Lars von Trier Lev Tolstoy Liban Liberace Lorenz Louann Brizendine Luce Irigaray Madalina Manole Makarenko Marc Ferro Margaret Mead Margineanu Marie de Gourany Marx Maserati Matt Damon Mazare Merckel Michael Douglas Mihalea Miroiu Mileva Maric Miss Platnum Moartea Neagra Mohammed Moldova Montaigne Mormoni Mosuo Mustafa Kemal NIKK Napoleon Nasser. Fratii Musulmani Nicolae Ceausescu Nicole Kidman Nimfomana Ninon de L'Enclois Nixon Noam Chomsky Noua Dreapta Numele trandafirului Obama Occident Olimpia Pahlavi Pakistan Palestina Papa Percile Pericle Pericle. Phryne Picasso. Pierre Bourdieu Plutarh Poul Anderson Praxiteles Prigoana Promisiunea Qatar R.I. Moore Ramita Narvai Razboiul impotriva tacerii Remus Cernea Revolutia Franceza Robert Flaceliere Roberta Anastase Roberto Angela Rolls Roma Romania Culturala Rosamund Pike Rosi Braidotti Rousseau SUA Saddam Santorum Sapho Sex and the city Sfantul Valentin Sharon Stone Sheila Jeffreys Shivani Singh Shulamith Firestone Sila Silija Simon Signoret Simona Tache Siria Sojourner Truth Sonata Kreutzer Spania Sparta Spartacus Stephanie Coontz Straina Teheneran Tennessee Williams Thatcher The first European Revolution Thérèse Desqueyroux Tim Robbins Totul despre Eva Traian Traian Basescu UK URSS Umberto Eco Un tramvai numit dorinta Valentine's Day Valerie Solanas Vaslui Venus Virginia Wolf Viviana Hurtada Vlad Muresan William William Golding Wollstonecraft Working girl Y abolire acamdemie feminista radicala. afaceri feministe agresor alegeri alegeri SUA 2016 animal social antropologie arieni asigurari medicale autoritate bacha posh bacterii baieti rai bande de cartier barbatul roman blog boala mentala bonobo burqa butch calitati umane speciale caractere etnice carte cautarea fericirii cimpanzeu ciocnirea civilizatiilor cis clasism colonialism comportament sexual condus masina conspicuos consumption constiinta contraceptie copilul unic crestinism criza masculinitatii cromozom X cultura occidentala cultura prostiei curva dictaturi die Fremde dioicitate discreditarea feminismului dominatia masculina drepturi civile drepturile femeilor ecograf educatie educatie sexuala eliberarea sexuala epatarea esentialism etrusci f emininism familia familie familie matriarhala familie patriarhala familie traditionala fascism femei emancipate femei in feminism femeie moderna femicid feminin femininsm feminism al diferentei feminism room-service feminism. munca domestica frigurile galbene frumusete fundamentalisti darwinisti gen gen gramatical hemafroditism heterosexualite hidra de apa dulce hijab homosexualitate human rights imbatranire imbecili incorectitudine politica inginerie invidie istorie lamentare legalizarea drogurilor legalizarea traficului de arme legalizarea traficului de organe legea sanatatii lesbianism politic liberalism mafia patriarhala mama ideala manifest feminist manifestatie spontana marea cultura marsul panaramelor marxism masculin masculiniate menopauza mijloace contraceptive minciuni minoritate minoritati monoteism musulmani necredincioasa nefericire neutru nunta de aur oi operatii estetice orgasm orgasmul vaginal pacat partid feminist radical pasiune romantica patriarahat patriarchy patriarhale pilula contraceptiva pornografie prejudecati patriarhale primavara araba printese pro-life protozoare psihanaliza psiholog psihologie psihoterapie feminista pudoare putere rasism refulare regina Victoria relatii heterosexuale relatii reusite relatii romantice relativism cultural religiile abrahamice reviste pentru femei roman rusine sacrificii sclavi sclavia femeilor scorpie sex sindromul Stockholm sinucidere situatia femeilor societate societate civila societati "male dominated" sociobiology stereotipuri de gen studii submisivitate talibani tarfa tari arabe testul Bechdel the caged virgin transsexualitte umbra utopii valorizarea femeii valul islamic viagra pentru femei vietii si relatii nonpatriarhale violenta domestica violenta. virginitate vot universal ziua fetei

Video of the Day

Contacteaza-ma:

Nume

E-mail *

Mesaj *